Veiligheid en hygiëne

We moeten het ook even hebben over saaie beleidsdocumenten. Die zijn nodig om de veiligheid en gezondheid van jouw kind te garanderen als jij aan het werk bent of studeert. We hebben de veiligheid van de kinderen beschreven in beleid, veiligheidsprotocollen en werkafspraken met onze medewerkers. Dit vinden wij net zo belangrijk als het bieden van een leuke tijd aan jouw kind. Bovendien verlangt de overheid van kinderopvangorganisaties dat ze zich aan wettelijke regels houden. O.a. aan regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en hygiëne. De GGD controleert ons jaarlijks op de naleving van die regels namens de gemeente Amsterdam. 

Jouw kind is veilig bij Kinderopvang Small Villa Amsterdam

We hebben er alles aan gedaan om jouw kind zich net zo veilig te laten voelen als bij jou thuis. Allereerst hebben we de perfecte locatie voor kinderopvang gevonden. De ingang van Small Villa ligt in het Funenpark, een schoon, rustig en veilig park. Het park is mooi en open, omgeven door gebouwen en een hek. Ook ons gebouw is ruim en open ingericht. 

Als we naar buiten gaan, het park in of naar een andere locatie voor een activiteit, bespreken we als eerste veiligheid met de kinderen. De kinderen en begeleiders krijgen allemaal een felgekleurd hesje met onze naam aan. We lopen gedisciplineerd twee aan twee in een rij of de kinderen krijgen een riem om in de Stint (elektrische bolderwagen). De begeleiders hebben een telefoon bij zich, een EHBO-doos, de kindgegevens en presentielijsten.

Gezonde en hygiënische omgeving voor jouw kind

Het waarborgen van gezondheid en hygiëne vinden wij net zo belangrijk als het bieden van een leuke tijd aan onze kinderen. Bovendien verlangt de overheid van kinderopvangorganisaties dat ze bepaalde gezondheids- en hygiëneregels naleven. De GGD inspecteert onze opvanglocatie jaarlijks namens de gemeente Amsterdam specifiek ten aanzien van deze regels.

Kinderen zijn nog gevoelig voor virussen en bacteriën. Daarom moeten ze bij ons regelmatig hun handen wassen; na toiletbezoek, voor en na het eten, na het buitenspelen, etc. Afdrogen doen we niet met handdoeken waarin bacteriën kunnen ophopen, maar met absorberend papier. Alle gezondheids- en hygiënemaatregelen hebben we bovendien gedetailleerd beschreven in beleidsdocumenten en werkafspraken met onze medewerkers. En in onze werkoverleggen bespreken we de gezondheid en hygiëne natuurlijk standaard.

Bij warm en zonnig weer smeren we de kinderen in met zonnebrandcrème, zonodig meerdere keren. We proberen dan ook zoveel mogelijk buiten- en wateractiviteiten te doen. Bij temperaturen boven de 30 graden Celsius blijven we zoveel mogelijk binnen en zorgen we voor rustige activiteiten om de hitte de baas te kunnen. We hanteren dan een zomer-warmteprotocol.

Contact

Small Villa Kinderopvang
Funenpark 1 B
1018 AK Amsterdam

020 5286586

Small Villa's unieke kenmerken:

 • Toplocatie in Amsterdam
 • Grenzend aan het Funenpark
 • Uitdagend ingericht
 • Supervette activiteiten
 • Gunstigere tarieven
Wij openen een nieuwe vestiging op het Java- eiland

Wij openen een nieuwe vestiging op het Java- eiland

Geplaatst op: 2020-08-13

Start BSO Small Villa’s Kitchen! Vanaf september opent BSO Small Villa’s Kitchen de deuren! Small Villa’s Kitchen is gevestigd op de Sumatrakade 1055 en gaat de kinderen ophalen van de&nb...

Lees meer Meer nieuws
Old school watergevecht

Old school watergevecht

Geplaatst op: 2020-08-10

Old-school watergevecht valt altijd in de smaak! We gebruiken waterballon en deze vullen we met water. Vervolgens is het natuurlijk de bedoeling om de andere kinderen zo nat mogelijk te maken. Pret gegarandeerd!

Lees meer Meer nieuws
 • Ik wil jullie even laten weten hoe leuk we het feestje vonden! Simon en Chris lagen lang na te genieten in hun bedjes.

  Simon, Chris en Eva
 • Namens alle ouders willen we op deze manier laten merken dat we jullie echte TOP leid(st)ers vinden voor de kinderen.

  Van alle ouders
 • Wat een plezier hebben ze bij jullie. Dank voor alle goede zorgen! 

  Anne Mae, Thea en Jeroen
 • Jullie zorgen ervoor dat Carlijn niet meer mee naar huis wil, zo leuk heeft ze het! Thanks!

  Carlijn en Loes
 • Onwijs bedankt voor de goede zorgen! We love you!

  Julia, Remko, Iris, en Emma
 • Jullie zijn goed voor de kids en bieden ze veel meer afwisseling dan we thuis kunnen!

  Karsten en Anka
 • Kasper en Marnix hebben dankzij jullie ontzettend leuke dinsdagmiddagen! Bedankt!

  Kasper, Marnix, Linda en Jean Paul
 • Wat zijn we blij met jullie! Nina Lou heeft superveel plezier (en zoals vandaag hebben we haar weer te vroeg gehaald).

  Nina Lou, Sigrid en Dimitri
 • Hee lieve meiden! Wat ben ik altijd blij met jullie. Top hoe jullie met de kids omgaan. Zo lief!

  Sep en Sanneke
 • Bedankt voor de goede zorgen en leuke activiteiten die jullie doen met Serge en Milana en de andere kinderen natuurlijk.

  Serge, Milana, Alexander en Cindy
 • Lieve leidsters, heel erg bedankt voor de lieve en goede zorgen. Jullie zijn een topteam!

  Pauline, Marco en Simone
 • Dank jullie voor alle zorg en gezelligheid voor Tex!

  Tex, Sabine en Thijs