Onze visie

Quality time

Wij beseffen goed dat we jouw kind opvangen in zijn of haar vrije tijd. Dus de tijd die jouw kind bij ons doorbrengt moet leuk zijn. Bij Small Villa Kinderopvang gaat het om quality time en gaan we veel verder dan het simpel oppassen op jouw kind. Dat betekent natuurlijk niet dat we de kinderen pushen om allerlei activiteiten te ondernemen.

Wij willen jouw kind de ruimte geven, letterlijk en figuurlijk, zonder prestatiedruk. Dat zie je terug in de locatie en de inrichting van onze opvanglocatie en het aanbod van activiteiten. Zo creëren we voor ieder kind een gezonde, leuke, leerzame, creatieve, sportieve en/of rustige omgeving waarin het zich prettig voelt en zich kan ontwikkelen.

Persoonlijke aandacht

Een andere pijler is persoonlijke aandacht. Niet alleen voor ieder kind, maar ook voor jou als ouder. Onze deur staat altijd open voor een praatje, of het nu om iets leuks of om een zorg gaat. We willen ook jou leren kennen.

Wil jij ons leren kennen?


Pedagogische visie en aanpak

Kinderopvang Small Villa Amsterdam baseert zijn pedagogische visie en aanpak op vier pedagogische stromingen. Die stromingen passen heel goed bij het principe dat ieder kind uniek is en een eigen karakter heeft. Ieder kind heeft eigen kwaliteiten en verschillende ontwikkelingsstadia om te doorlopen. Dat doet elk kind in zijn of haar eigen tempo. Wij zien hem of haar als uniek individu met specifieke behoeftes, die zelf zijn of haar tempo kan bepalen en kan kiezen wat hij of zij doet. En als het kind zijn of haar draai heeft gevonden en we zien welke activiteiten hij of zij leuk vindt, stimuleren we hem of haar (zonder prestatiedruk!) met nieuwe uitdagingen die bij hem of haar passen. Hoe we dat doen? Met mensen die daar oog voor hebben en willen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. En met heel veel coole, leerzame en uitdagende activiteiten.

Small Villa Kinderopvang vindt een aantal kernpunten in de opvoeding belangrijk: sensitiviteit, regels, afspraken, het feit dat ieder kind anders is en eigen behoeften heeft én het stimuleren van zijn of haar ontwikkeling. Onze pedagogische medewerkers zijn gevoelig voor de diverse signalen die jouw kind afgeeft en reageren daar adequaat op. Zo ontstaat er een belangrijke vertrouwensband tussen jouw kind en onze medewerkers.

Zelfstandigheid en vrijheid bij Small Villa Kinderopvang

We controleren regelmatig of de kinderen zich op hun gemak voelen. Daarbij accepteren we dat iedereen een eigen karakter heeft. Zo leren de kinderen zelf ook meteen dat iedereen anders is en dat ze daar rekening mee moeten houden. Onze vaste dagindeling - waarbij we gezamenlijk eten en drinken - zorgt voor een duidelijke structuur. We stimuleren zelfstandigheid onder andere door de kinderen hun eigen speelgoed op te laten ruimen, door zelf hun eten klaar te laten maken en ze mee te laten helpen met het dekken van de tafel.

Contact

Small Villa Kinderopvang
Funenpark 1 B
1018 AK Amsterdam

020 5286586

Small Villa's unieke kenmerken:

 • Toplocatie in Amsterdam
 • Grenzend aan het Funenpark
 • Uitdagend ingericht
 • Supervette activiteiten
 • Gunstigere tarieven
Wij openen een nieuwe vestiging op het Java- eiland

Wij openen een nieuwe vestiging op het Java- eiland

Geplaatst op: 2020-08-13

Start BSO Small Villa’s Kitchen! Vanaf september opent BSO Small Villa’s Kitchen de deuren! Small Villa’s Kitchen is gevestigd op de Sumatrakade 1055 en gaat de kinderen ophalen van de&nb...

Lees meer Meer nieuws
Old school watergevecht

Old school watergevecht

Geplaatst op: 2020-08-10

Old-school watergevecht valt altijd in de smaak! We gebruiken waterballon en deze vullen we met water. Vervolgens is het natuurlijk de bedoeling om de andere kinderen zo nat mogelijk te maken. Pret gegarandeerd!

Lees meer Meer nieuws
 • Ik wil jullie even laten weten hoe leuk we het feestje vonden! Simon en Chris lagen lang na te genieten in hun bedjes.

  Simon, Chris en Eva
 • Namens alle ouders willen we op deze manier laten merken dat we jullie echte TOP leid(st)ers vinden voor de kinderen.

  Van alle ouders
 • Wat een plezier hebben ze bij jullie. Dank voor alle goede zorgen! 

  Anne Mae, Thea en Jeroen
 • Jullie zorgen ervoor dat Carlijn niet meer mee naar huis wil, zo leuk heeft ze het! Thanks!

  Carlijn en Loes
 • Onwijs bedankt voor de goede zorgen! We love you!

  Julia, Remko, Iris, en Emma
 • Jullie zijn goed voor de kids en bieden ze veel meer afwisseling dan we thuis kunnen!

  Karsten en Anka
 • Kasper en Marnix hebben dankzij jullie ontzettend leuke dinsdagmiddagen! Bedankt!

  Kasper, Marnix, Linda en Jean Paul
 • Wat zijn we blij met jullie! Nina Lou heeft superveel plezier (en zoals vandaag hebben we haar weer te vroeg gehaald).

  Nina Lou, Sigrid en Dimitri
 • Hee lieve meiden! Wat ben ik altijd blij met jullie. Top hoe jullie met de kids omgaan. Zo lief!

  Sep en Sanneke
 • Bedankt voor de goede zorgen en leuke activiteiten die jullie doen met Serge en Milana en de andere kinderen natuurlijk.

  Serge, Milana, Alexander en Cindy
 • Lieve leidsters, heel erg bedankt voor de lieve en goede zorgen. Jullie zijn een topteam!

  Pauline, Marco en Simone
 • Dank jullie voor alle zorg en gezelligheid voor Tex!

  Tex, Sabine en Thijs