Stimuleren

Bij Kinderopvang Small Villa in Amsterdam staat ook het stimuleren van de kinderen en hun ontwikkeling centraal. En dat op zoveel mogelijk verschillende manieren! Daarom laten we kinderen graag coole, spannende, leuke, leerzame, creatieve en sportieve activiteiten ondernemen. Zo ontwikkelen de kinderen zich spelenderwijs in een gezellige en vertrouwelijke sfeer.  Het leuke voor jou als ouder is dat je alles kunt volgen omdat we in een schriftje van jouw kind bijhouden wat hij of zij allemaal meemaakt. 

De activiteiten in vogelvlucht

Small Villa Kinderopvang Amsterdam heeft voor alle kinderen en elke leeftijdscategorie een uitdagend activiteitenprogramma in petto. We willen graag dat jouw kind, na een middag Small Villa, op jouw vraag hoe het was, met een big smile antwoordt: ‘vet cool!', 'leuk!', of 'gezellig!'.

We bieden de kids een wisselend en vast programma met activiteiten, uitstapjes en workshops in Amsterdam. Die activiteiten plannen ze zelf via het digibord. Voor sommige externe activiteiten hebben we eerst jouw toestemming nodig. Jij kunt altijd zien wat jouw kind heeft gedaan of gaat doen. Kijk hier voor het programma van activiteiten in deze periode. 

Sporten

Kinderen kunnen bij Small Villa kennismaken met allerlei sporten, ook de minder bekende team- en individuele sporten. Dit jaar kunnen ze bijvoorbeeld leren schermen. Bij sportactiviteiten gaat het niet alleen maar om de lol. Kinderen leren van alles over tactiek, slimheid, discipline, respect, maar werken ook aan hun conditie. Verder hebben we klimmen, landzeilen, schaatsen en capoeira op het programma staan. Soms in de vorm van een eenmalige workshop, maar we organiseren ook vaak heuse trainingsprogramma’s. De kinderen worden daarbij altijd begeleid door een gezellige en professionele sportinstructeur.

Kunst en creatief

Bij Small Villa kunnen kinderen hun creativiteit kwijt in allerlei vette activiteiten op diverse niveaus. Misschien huist er wel een getalenteerde schilder, DJ of gitarist in jouw kind. Ze kunnen in ieder geval kennismaken met allerlei muziekinstrumenten en creatieve beroepen. Als we zien dat een kind iets leuk vindt, stimuleren we het in zijn of haar creativiteit. Daarvoor hebben we allerlei professionele hulpmiddelen (teken-, knutsel- en schildermateriaal en muziekinstrumenten) in huis. Kinderen kunnen bij ons zelfs leren vloggen met een filmcamera.

Zelf koken

Hoe leuk is het als jouw kind voor jou iets lekkers zou kunnen koken? Naast allerlei kookactiviteiten in onze opvanglocatie in Amsterdam, kunnen de kinderen ook deelnemen aan een heuse kookworkshop in een professionele keuken bij Small Villa’s Kitchen (link naar artikel of pagina).

Zoeken, speuren en spelen

Uiteraard stimuleren we kinderen met diverse uitdagende spelactiviteiten waardoor ze al spelenderwijs allerlei dingen kunnen leren. Voor alle leeftijdscategorieën organiseren we zoekspelletjes en speurtochten waarmee ze bijvoorbeeld het alfabet onder de knie kunnen krijgen.

Wetenschap en techniek

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. De nieuwsgierigheid prikkelen we met coole leerzame activiteiten. We laten de kinderen technologie en wetenschap ervaren met stoere experimenten, workshops, demonstraties en bezoeken aan NEMO en het Scheepvaartmuseum. Reken maar dat niet alleen stoere jongens dit tof vinden. Ons aanbod is zo divers en stimulerend dat ook de meiden gretig inschrijven op deze activiteiten.

Coole uitstapjes

In ons kinderdagverblijf aan het Funenpark in Amsterdam gaan de kids alleen al door de locatie en de inrichting uit hun dak. Dat vinden we alleen niet genoeg. Kinderen willen de wereld om zichheen ontdekken en in Amsterdam is zo veel gaafs te zien en te leren dat we vaak met de kids in de Stint op stap gaan. Lekker de stad, parken, musea en gave locaties ontdekken. Dat kan omdat Small Villa heel centraal in Amsterdam ligt. We gaan niet zomaar ergens kijken, we maken er uitdagende thematische uitstapjes van. Al zoekend, ontdekkend en pratend nemen we een schat aan leerzame informatie mee. Jouw kind zal vol van verhalen en weetjes thuiskomen. Daar kan jij ook nog wat van leren.

Contact

Small Villa Kinderopvang
Funenpark 1 B
1018 AK Amsterdam

020 5286586

Small Villa's unieke kenmerken:

 • Toplocatie in Amsterdam
 • Grenzend aan het Funenpark
 • Uitdagend ingericht
 • Supervette activiteiten
 • Gunstigere tarieven
Wij openen een nieuwe vestiging op het Java- eiland

Wij openen een nieuwe vestiging op het Java- eiland

Geplaatst op: 2020-08-13

Start BSO Small Villa’s Kitchen! Vanaf september opent BSO Small Villa’s Kitchen de deuren! Small Villa’s Kitchen is gevestigd op de Sumatrakade 1055 en gaat de kinderen ophalen van de&nb...

Lees meer Meer nieuws
Old school watergevecht

Old school watergevecht

Geplaatst op: 2020-08-10

Old-school watergevecht valt altijd in de smaak! We gebruiken waterballon en deze vullen we met water. Vervolgens is het natuurlijk de bedoeling om de andere kinderen zo nat mogelijk te maken. Pret gegarandeerd!

Lees meer Meer nieuws
 • Ik wil jullie even laten weten hoe leuk we het feestje vonden! Simon en Chris lagen lang na te genieten in hun bedjes.

  Simon, Chris en Eva
 • Namens alle ouders willen we op deze manier laten merken dat we jullie echte TOP leid(st)ers vinden voor de kinderen.

  Van alle ouders
 • Wat een plezier hebben ze bij jullie. Dank voor alle goede zorgen! 

  Anne Mae, Thea en Jeroen
 • Jullie zorgen ervoor dat Carlijn niet meer mee naar huis wil, zo leuk heeft ze het! Thanks!

  Carlijn en Loes
 • Onwijs bedankt voor de goede zorgen! We love you!

  Julia, Remko, Iris, en Emma
 • Jullie zijn goed voor de kids en bieden ze veel meer afwisseling dan we thuis kunnen!

  Karsten en Anka
 • Kasper en Marnix hebben dankzij jullie ontzettend leuke dinsdagmiddagen! Bedankt!

  Kasper, Marnix, Linda en Jean Paul
 • Wat zijn we blij met jullie! Nina Lou heeft superveel plezier (en zoals vandaag hebben we haar weer te vroeg gehaald).

  Nina Lou, Sigrid en Dimitri
 • Hee lieve meiden! Wat ben ik altijd blij met jullie. Top hoe jullie met de kids omgaan. Zo lief!

  Sep en Sanneke
 • Bedankt voor de goede zorgen en leuke activiteiten die jullie doen met Serge en Milana en de andere kinderen natuurlijk.

  Serge, Milana, Alexander en Cindy
 • Lieve leidsters, heel erg bedankt voor de lieve en goede zorgen. Jullie zijn een topteam!

  Pauline, Marco en Simone
 • Dank jullie voor alle zorg en gezelligheid voor Tex!

  Tex, Sabine en Thijs