Gave kookworkshops voor kids - Small Villa's Kitchen Amsterdam

Bericht van de Chef

Ik heb de meeste van jullie al ontmoet , maar stel me bij deze graag nog even voor. Mijn passie voor eten/koken zit in m’n bloed. Mijn ouders hebben een restaurant gehad en lekker eten staat in mijn familie hoog in het vaandel. Als kind hielp ik mijn moeder maar al te graag mee in de keuken. Al snel werd duidelijk dat ik iets met mijn passie voor eten moest doen. Na mijn studie hotelschool ben ik gelijk de horeca ingegaan. Ik werk nu 15 jaren in deze branche. Sinds een paar jaar heb ik mijn eigen bedrijf. Ik heb samen met mijn partner een foodtruck “Dirty Duck”, hiermee staan we op verschillende festivals. Naast festivals en catering, leveren wij ook onze eigen Dirty Duck fingerfood aan verschillende restaurants. Voor wie het leuk vindt om hier meer over te lezen, bezoek eens onze website: www.dirtyduck.nl. Als foodlover ben ik ontzettend blij met de opening van Small Villa's Kitchen. Er zijn zoveel kinderen die net als ik een passie voor eten/koken hebben. Met trots help ik de kinderen graag om hun kookkunsten en kennis over voeding verder te ontwikkelen.

Workshops

We hebben ondertussen een aantal workshops gehad en de kinderen zijn enthousiast; heel leuk om te zien. Hieronder meer informate over workshops en de thema' die daarin aan bod komen:

Week 1

In week 1 leren de kinderen de basiskooktechnieken. Denk aan een veilige snijtechniek, blancheren van groenten, (op)kloppen, marineren. Ook maken ze alvast kennis met de meestgebruikte kruiden in de kokswereld. Hier gebruiken ze hun zintuigen voor. Zien, voelen, ruiken & proeven!

Week 2

We gaan op pad. We bezoeken de lokale groenteboeren, viswinkels & slagerijen. Want het is natuurlijk ook belangrijk voor de kinderen om te weten waar je alles koopt. En wat de oorsprong van de producten is.

Week 3

Vive la France. De Franse keuken kent een lange traditie. En is een voorbeeld voor vele andere wereldkeukens. Ook wat ons betreft begint koken bij de Franse keuken. Alles zal culinair gezien in het teken van Frankrijk staan.

Week 4

Wij horen vaak dat het lievelingseten van kinderen pizza / spaghetti is. En dat vinden wij terecht. Want de Italiaanse keuken is heerlijk. Italianen koken het liefst met zo min mogelijk ingrediënten. Koken met de beste producten en veel liefde, maakt het volgens hun zo lekker. Koken met amore…. Gaan de kinderen dat proeven?

Week 5

Kinderen vinden het vaak spannend om groenten te eten. Wij weten natuurlijk allemaal dat het erg belangrijk is om groenten te eten. Wij zijn dol op groenten. Daarom doen wij ons uiterste best doen om de kinderen ook enthousiast te maken. In deze les leren we de kinderen verschillende gerechten met groenten. Waar is het goed voor, hoe bereid je het en wat kun je er allemaal mee maken? Ze zullen verrast zijn.

Week 6

In deze les gaan we op reis naar Azië. Azië is heel erg groot en kent heel veel keukens. Omdat iedere keuken in Azië kruiden anders gebruikt en andere kenmerken heeft, kiezen we één Aziatisch land. In de week ervoor gaan we stemmen. Thailand, Japan, China; welk land wint? En wordt het bijvoorbeeld saté, bami of sushi?

Week 7

Denk je aan Mexico, dan denk je snel aan sombrero’s, muziek & wraps. De Mexicaanse keuken heeft veel invloeden uit Spanje. Rollen, vouwen, vullen & dippen. De Mexicanen zijn er dol op en kinderen ook. Perfect match!

Week 8

Als afsluiting van workshops doen we leuke quizjes, wedstrijdjes en spelletjes. Wie weet geblinddoekt smaken te herkennen? Of waar is spinazie goed voor en welke gerechten kun je ermee maken? Wij gaan ervan uit dat de kinderen met vlag en wimpel slagen. En met een Small Villa Kitchen-certificaat, een dosis kennis, ervaring & plezier sluiten ze de workshops af.

Data workshops

We hebben rekening gehouden met vakantie- en studiedagen.

 • Dinsdag-groep maart: 7, 14, 21 en 28; april: 4, 11, 18; mei: 9, laatste les.
 • Donderdag-groep maart: 16, 23 en 30; april: 6 en 20 april; mei: 11 en 18 mei; juni: 1, laatste les.
   

Extra info

Gezonde voeding vinden wij erg belangrijk. Daarom werken wij met zo vers en gezond mogelijke producten. Geen kant-en-klaar-pakjes; huisgemaakte producten en gerechten zijn zoveel lekkerder en natuurlijk gezonder! We laten de kinderen graag kennismaken met zoveel mogelijk smaken. Bij het bedenken van de menu’s probeert de chef-kok de juiste balans van gezond/lekker/toegankelijk/herkenbaar, maar toch ook nieuw, te vinden. Bij een themalesje halen wij alles uit de kast. Bijpassende muziek, kleding en menu maken het compleet. Echt een feestje voor de kinderen. Want plezier maken staat voorop!

Afsluiting

Super dat jij jouw kind(eren) al hebt opgegeven voor de workshops. Wij merk dat ze er erg veel plezier in hebben. Mochten jullie vragen/opmerkingen hebben, dan hoor ik deze uiteraard graag. Jullie kunnen mij bereiken via de mail kitchen@smallvilla.nl of kom gezellig langs bij de Kitchen! 

Doet jouw kind nog niet mee? Meedoen kan nog steeds. 

Info en reserveren

Contact

Small Villa Kinderopvang
Funenpark 1 B
1018 AK Amsterdam

020 5286586

Small Villa's unieke kenmerken:

 • Toplocatie in Amsterdam
 • Grenzend aan het Funenpark
 • Uitdagend ingericht
 • Supervette activiteiten
 • Gunstigere tarieven
In contact met demente ouderen

In contact met demente ouderen

Geplaatst op: 2019-04-09

Small Villa kinderopvang brengen de kinderen in contact met demente ouderen in het verzorgingshuis. Frans Hoogeveen, ouderenpsycholoog en lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool, ziet alleen maar voordelen...

Lees meer Meer nieuws
Zonnige dag

Zonnige dag

Geplaatst op: 2018-05-24

Wat een heerlijke zonnige dag was het vandaag. En wat een geluk heb je dan, als je met de BSO sportactiviteiten kan uitvoeren.

Lees meer Meer nieuws
 • Ik wil jullie even laten weten hoe leuk we het feestje vonden! Simon en Chris lagen lang na te genieten in hun bedjes.

  Simon, Chris en Eva
 • Namens alle ouders willen we op deze manier laten merken dat we jullie echte TOP leid(st)ers vinden voor de kinderen.

  Van alle ouders
 • Wat een plezier hebben ze bij jullie. Dank voor alle goede zorgen! 

  Anne Mae, Thea en Jeroen
 • Jullie zorgen ervoor dat Carlijn niet meer mee naar huis wil, zo leuk heeft ze het! Thanks!

  Carlijn en Loes
 • Onwijs bedankt voor de goede zorgen! We love you!

  Julia, Remko, Iris, en Emma
 • Jullie zijn goed voor de kids en bieden ze veel meer afwisseling dan we thuis kunnen!

  Karsten en Anka
 • Kasper en Marnix hebben dankzij jullie ontzettend leuke dinsdagmiddagen! Bedankt!

  Kasper, Marnix, Linda en Jean Paul
 • Wat zijn we blij met jullie! Nina Lou heeft superveel plezier (en zoals vandaag hebben we haar weer te vroeg gehaald).

  Nina Lou, Sigrid en Dimitri
 • Hee lieve meiden! Wat ben ik altijd blij met jullie. Top hoe jullie met de kids omgaan. Zo lief!

  Sep en Sanneke
 • Bedankt voor de goede zorgen en leuke activiteiten die jullie doen met Serge en Milana en de andere kinderen natuurlijk.

  Serge, Milana, Alexander en Cindy
 • Lieve leidsters, heel erg bedankt voor de lieve en goede zorgen. Jullie zijn een topteam!

  Pauline, Marco en Simone
 • Dank jullie voor alle zorg en gezelligheid voor Tex!

  Tex, Sabine en Thijs