Kids kookworkshop

Creatief, leuk en leerzaam!

Met kookworkshops in Small Villa’s Kitchen voegt BSO Small Villa Kinderopvang in Amsterdam een nieuw creatief en leerzaam element toe aan ons veelzijdige aanbod van creatieve bezigheden voor de kids. We weten dat voor sommige kinderen eten van groenten, fruit en andere gezonde producten een worsteling kan zijn. Daarom maken we eten leuk door samen te koken in Small Villa's Kitchen onder leiding van Small Villa’s chef. Niet alleen koken we samen, we leren de kinderen ook van alles over de producten die we gebruiken en hoe bepaalde producten, zoals mayonaise en ketchup, gemaakt worden. Ze maken kennis met (onbekende) groenten en fruitsoorten. Bij het bereiden ervan zullen ze ervan versteld staan dat ook groente lekker is als het maar goed bereid is. En misschien ontdekken we wel dat jouw kind een Masterchef in de dop is.

 

Kookworkshops in Small Villa's Kitchen

In een echte professionele keuken organiseert Small Villa's Kitchen een serie van 8 heuse kookworkshops niet alleen voor de kids van BSO Small Villa Kinderopvang in Amsterdam. De kookworkshops zijn voor alle kinderen vanaf 5 t/m 12 jaar toegankelijk. 

Week 1
Voorstelrondje. Kinderen stellen zich voor en benoemen hun lievelingsgerecht. Wij bereiden in de komende 8 weken alle lievelingsgerechten, maar dan in een gezond jasje. Neem als voorbeeld een pizza Hawai. De bodem van volkoren deeg, tomatensaus van verse tomaten & kruiden. Kip in plaats van ham en een verse fris/zoete ananas. Wij kunnen garanderen dat dit behalve gezonder ook lekkerder is. In week 1 leren de kinderen de basiskooktechnieken. Denk aan een veilige snijtechniek, blancheren van groenten, (op)kloppen enmarineren. Ook maken ze alvast kennis met de meestgebruikte kruiden in de kokswereld. Hier gebruik ze hun zintuigen voor. Zien, voelen, ruiken & proeven!

Week 2
We gaan op pad. We bezoeken de lokale groenteboeren, viswinkels & slagerijen. Want het is natuurlijk ook belangrijk voor de kinderen om te weten waar je alles koopt. En wat de oorsprong van de producten is.

Week 3
Vive la France. De Franse keuken kent een lange traditie. En is een voorbeeld voor vele andere wereldkeukens. Ook wat ons betreft begint koken bij de Franse keuken. Alles zal culinair gezien in het teken van Frankrijk staan. De croissant, ratatouille en tarte tatin mogen dan natuurlijk niet ontbreken.

Week 4
Wij horen vaak dat het lievelingseten van kinderen pizza / spaghetti is. En dat vinden wij terecht. Want de Italiaanse keuken is heerlijk. Italianen koken het liefst met zo min mogelijk ingrediënten. Koken met de beste producten en veel liefde, maakt het volgens hun zo lekker. Koken met amore…. Gaan de kinderen dat proeven?

Week 5
Kinderen vinden het vaak spannend om groenten te eten. Wij weten natuurlijk allemaal dat het erg belangrijk is om groenten te eten. Onze chef-kok is dol op groenten. Zij zal haar uiterste best doen om de kinderen ook enthousiast te maken. In deze les leren we de kinderen verschillende gerechten met groenten. Waar is het goed voor, hoe bereid je het en wat kun je er allemaal mee maken? Ze zullen verrast zijn.

Week 6
In deze les gaan we op reis naar Azië. Azië is heel groot en kent heel veel keukens. Omdat iedere keuken in Azië heel specifiek is met het gebruik van kruiden kiezen we één Aziatisch land. In de week ervoor gaan we stemmen. Thailand, Japan, China welk land zal gaan winnen? En wordt het bijvoorbeeld saté, bami of sushi?

Week 7
Denk je aan Mexico, dan denk je snel aan sombrero’s , muziek & wraps. De Mexicaanse keuken heeft veel invloeden uit Spanje. Rollen, vouwen, vullen & dippen. De Mexicanen zijn er dol op en kinderen ook. Perfect match!

Week 8
Als afsluiting van workshops doen we leuke quizjes, wedstrijdjes en spelletjes. Wie weet geblinddoekt smaken te herkennen? Of waar is spinazie goed voor en welke gerechten kun je ermee maken? Wij gaan ervan uit dat de kinderen met vlag en wimpel slagen. En met een Small Villa's Kitchen-certificaat, en een dosis kennis, ervaring & plezier sluiten ze de workshops af.

Hoe meld ik mijn kind aan en wat kost het?

Zit jouw kind in onze BSO-opvang? En wil je dat je kind mee gaat doen aan 8 kookworkshops? Meld je dan nu aan bij Kim ( de assistent vestigingsmanager). Wil je dat jouw kind op maandag of vrijdag meedoet? Zodra er 10 aanmeldingen zijn, dan ontvang je een inschrijfformulier en stuurt Kim of Lucia jou een bevestiging. Kinderen van BSO Small Villa krijgen 50% korting. Een workshop kost dan 10 euro. Dit is voor de ingredienten en de warme maaltijd die we rond half 6 eten. Facturatie vindt plaats in 2 termijnen van á 40 euro.

Zit jouw kind niet in de BSO van Small Villa? Ook dan kan jouw kind meedoen aan de workshops op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag. Zodra we 10 aanmeldingen hebben, starten we een nieuwe serie van 8 workshops. Eén workshop kost 20 euro. Facturatie vindt plaats in 2 termijnen van 80 euro.

Wil je meer informatie of gelijk reserveren? 

 

> Info en reserveren      

Contact

Small Villa Kinderopvang
Funenpark 1 B
1018 AK Amsterdam

020 5286586

Small Villa's unieke kenmerken:

 • Toplocatie in Amsterdam
 • Grenzend aan het Funenpark
 • Uitdagend ingericht
 • Supervette activiteiten
 • Gunstigere tarieven
Nieuwsbrief Juli 2019

Nieuwsbrief Juli 2019

Geplaatst op: 2019-07-09

Er is een nieuwe nieuwsbrief!  klik hier om deze snel te lezen.

Lees meer Meer nieuws
In contact met demente ouderen

In contact met demente ouderen

Geplaatst op: 2019-04-09

Small Villa kinderopvang brengen de kinderen in contact met demente ouderen in het verzorgingshuis. Frans Hoogeveen, ouderenpsycholoog en lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool, ziet alleen maar voordelen...

Lees meer Meer nieuws
 • Ik wil jullie even laten weten hoe leuk we het feestje vonden! Simon en Chris lagen lang na te genieten in hun bedjes.

  Simon, Chris en Eva
 • Namens alle ouders willen we op deze manier laten merken dat we jullie echte TOP leid(st)ers vinden voor de kinderen.

  Van alle ouders
 • Wat een plezier hebben ze bij jullie. Dank voor alle goede zorgen! 

  Anne Mae, Thea en Jeroen
 • Jullie zorgen ervoor dat Carlijn niet meer mee naar huis wil, zo leuk heeft ze het! Thanks!

  Carlijn en Loes
 • Onwijs bedankt voor de goede zorgen! We love you!

  Julia, Remko, Iris, en Emma
 • Jullie zijn goed voor de kids en bieden ze veel meer afwisseling dan we thuis kunnen!

  Karsten en Anka
 • Kasper en Marnix hebben dankzij jullie ontzettend leuke dinsdagmiddagen! Bedankt!

  Kasper, Marnix, Linda en Jean Paul
 • Wat zijn we blij met jullie! Nina Lou heeft superveel plezier (en zoals vandaag hebben we haar weer te vroeg gehaald).

  Nina Lou, Sigrid en Dimitri
 • Hee lieve meiden! Wat ben ik altijd blij met jullie. Top hoe jullie met de kids omgaan. Zo lief!

  Sep en Sanneke
 • Bedankt voor de goede zorgen en leuke activiteiten die jullie doen met Serge en Milana en de andere kinderen natuurlijk.

  Serge, Milana, Alexander en Cindy
 • Lieve leidsters, heel erg bedankt voor de lieve en goede zorgen. Jullie zijn een topteam!

  Pauline, Marco en Simone
 • Dank jullie voor alle zorg en gezelligheid voor Tex!

  Tex, Sabine en Thijs